Uw dakbedekking,
onze hoogste prioriteit

Dakbedekking aanbrengen

Er zijn verschillende soorten dakbedekking; EPDM, PVC en bitumen. Bij bitumen zijn er ook nog twee soorten, APP en SBS. De dakbedekking worden echt niet op dezelfde manier aangebracht. Op deze pagina vertellen wij u graag naar de mogelijkheden van dakbedekking en het aanbrengen hiervan.

Bitumen dakbedekking aanbrengen 

Bitumen dakbedekking wordt over het algemeen aangebracht door middel van een brander. De onderste laag van de bitumen dakbedekking wordt verhit met een vlam waarna de onderlaag zacht wordt. Als deze laag dan zacht is wordt deze op de dakconstructie gelegd. Wanneer de laag afkoelt wordt hecht deze automatisch aan het dak. Hierdoor is het dak waterdicht en beschermd tegen de Nederlandse weersomstandigheden. 

Meer weten over bitumen dakbedekking? Neem dan een kijkje op deze pagina.

plaatsen van bitumen dakbedekking

PVC dakbedekking aanbrengen 

PVC wordt op een andere manier aanbracht dan bitumen. PVC wordt niet gebrand maar door een lijmlaag en een mechanische föhn. De techniek is echter wel hetzelfde.

Door de lijmlaag te behandelen met een mechanische föhn verhit de lijm en wordt deze zacht. Na het afkoelen hecht de laag automatisch aan de onderlaag en het dak. De dakbedekking zit nu vast en is waterdicht. De dakbedekking worden in stroken gelegd en is op maat te snijden.

EPDM dakbedekking aanbrengen 

EPDM is een synthetisch rubber dat wat uiterlijk betreft veel weg heeft van bitumen. Het is een zeer elastisch en duurzaam materiaal dat ongevoelig is voor UV licht. 

EPDM dakbedekking wordt in tegenstelling tot bitumen dakbedekking föhnend aangebracht. De hetelucht föhn zorgt ervoor dat de dakbedekking hecht aan de onderlaag, er is dus geen brander nodig.

Het dak waar de nieuwe EPDM dakbedekking gelegd gaat worden dient schoon, droog stof en vetvrij te zijn. Dit om de nieuwe dakbedekking beter te laten hechten. Mocht het van te voren geregend hebben, heeft Daktec speciale stofzuigers om het dak droog te maken.

EPDM kan op vele soorten ondergronden gehecht worden zoals staal, hout, oud bitumen dakbedekking, beton of isolatieplaten die gecacheerd zijn. Mocht uw dak een andere ondergrond hebben, geef dit dan aan ons door.

Zelf dakbedekking aanbrengen

Ons advies is om dakbedekking altijd te laten aanbrengen door een specialist, of iemand die ervaring heeft met het aanbrengen van dakbedekking. Als dakbedekking niet goed aangebracht wordt aan de onderlaag of het dak, is er een kans dat er na een korte periode lekkages ontstaat. Door lekkages kunnen er hogere kosten ontstaan dan de bedoeling is. 

Wilt u wel zelf dakbedekking aanbrengen op uw dak? Laat u dan goed informeren en koop kwalitatief goed materiaal.

Samenwerken met een dakspecialist

Daktec is sinds 1983 uw expert op het dak. Het merk ontstond in 2021, toen de afdeling daktechniek zich van Breman Groep Nederland afsplitste en als zelfstandig bedrijf de markt betrad. Onze experts zijn verdeeld over vier vestigingen; Drachten, Zwolle, Harderwijk en Meppel. Samen hebben wij meer dan 35 jaar ervaring in veiligheid, sedumdaken, dakrenovatie en nieuwbouw.

Daktec opereert zowel in de zakelijke- als particuliere markt, en voorziet alles van garage tot bedrijfshal met zorg van een hoogwaardig dak. Kwaliteit staat bij ons voorop. U krijgt dan ook bij Daktec altijd 10 jaar kwaliteitsgarantie op uw nieuwe of gerenoveerde dak.

Wilt u meer informatie over welke dakbedekking het beste geschikt is voor uw woning? Neem contact op met onze dakspecialisten via 0800 0556, want uw dak, is onze hoogste prioriteit!

Kosten dakbedekking aanbrengen 

De kosten van het aanbrengen zijn verschillend, welk materiaal gaat er gebruikt worden als dakbedekking, wat is de oppervlakte van het dak en hoe veel uren zitten hierin? Ons advies voor een kostenoverzicht, of terwijl een offerte, kunt u ontvangen na een dakinspectie. Wilt u alleen een indicatie van de kosten? Dan kunt u altijd contact opnemen met Daktec via 0800 – 0556 of stuur een mail naar info@daktec.nl

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Daktec

Met een Daktec dak heeft u gegarandeerd kwaliteit in, of eigenlijk op, uw huis of bedrijfspand. Daktec werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en de hoogste standaarden voor werk en controle. Daarom bieden wij standaard 10 jaar verzekerde dakgarantie bij nieuwe én gerenoveerde daken. Overweegt u zonnepanelen of een sedumdak? Ook hierin staat Daktec u met raad en daad bij en kunt u rekenen op een uitstekend resultaat.

Home Dakbedekking Dakbedekking aanbrengen