Uw EPDM dakbedekking,
onze hoogste prioriteit

EPDM dakbedekking

Voor het platte dak zijn er verschillende mogelijkheden met betrekking tot het leggen van dakbedekking. Onze specialisten geven u graag advies over welke soort dakbedekking het beste past bij uw woning, overkapping of garage. Op deze pagina vindt u de algemene informatie over EPDM dakbedekking.

Wat is een EPDM dak?

EPDM dakbedekking staat ook wel bekend als een hightech synthetisch rubber. EPDM heeft een groot voordeel en dat is dat dit materiaal op maat gemaakt wordt. Een dakbedekking van EPDM wordt op maat gesneden aan de hand van de door u opgegeven maten.

Hierdoor past het precies op uw dak zonder dat er nog aan gewerkt hoeft te worden. Dit is anders dan bijvoorbeeld bij een dakbedekking van dakleer. Hierbij worden de rollen ter plekke bijgesneden en aangepast om uiteindelijk uw dak compleet te bedekken. Hierdoor is de kans op lekkage aanzienlijk kleiner.

Waarom EPDM dakbedekking?

Een dakbedekking van EPDM is onderhoudsvrij, het gehele jaar beloopbaar en volledig recyclebaar. Ook bezit EPDM een aantal kwaliteiten door het rubberen aspect van dit dakbedekking, zoals bijvoorbeeld:

  • hoge elasticiteit
  • blijvend elastisch bij temperatuurschommelingen
  • bestand tegen weers- en zon invloeden
  • wortelbestendig
dakdekker legt EPDM dakbedekking

Zelf aanbrengen

Wilt u zelf EPDM dakbedekking leggen op uw dak? Zorg dat u dan goed geïnformeerd bent. De kans bij het zelf aanleggen van EPDM dat er eerder lekkages kunnen ontstaan. U wilt immers dat het rubber optimaal hecht op het dakoppervlak.

EDPM dakbedekking plaatsen

EPDM dakbedekking wordt in tegenstelling tot bitumen dakbedekking föhnend aangebracht. De hetelucht föhn zorgt ervoor dat de dakbedekking hecht aan de onderlaag, er is dus geen brander nodig.

Het dak waar de nieuwe EPDM dakbedekking gelegd gaat worden dient schoon, droog stof en vetvrij te zijn. Dit om de nieuwe dakbedekking beter te laten hechten. Mocht het van te voren geregend hebben, heeft Daktec speciale stofzuigers om het dak droog te maken.

EPDM kan op vele soorten ondergronden gehecht worden zoals staal, hout, oud bitumen dakbedekking, beton of isolatieplaten die gecacheerd zijn. Mocht uw dak een andere ondergrond hebben, geef dit dan aan ons door.

EPDM dakbedekking vervangen

U wilt uw dakbedekking laten vervangen. Dit kan komen door een lekkage aan uw dak omdat deze verouderd is, deze voldoet niet meer aan de wensen. Een EPDM dak gaat gemiddeld 25 tot 30 jaar mee. De nieuwe EPDM dakbedekking zorgt er voor dat u de komende jaren kan genieten van een droog dak, hierdoor zult u niet meer last hebben van de lekkages.

EPDM dakbedekking repareren

U heeft een lekkage door uw EPDM dakbedekking, dat is vervelend om te horen. Maar de dakbedekking is nog in goede conditie, u hoeft dus niet uw hele dak te voorzien van nieuwe dakbedekking. U kunt ervoor kiezen om de schade te laten repareren door onze dakspecialisten. Na de reparatie en het onderhoud aan uw dak, kan het dak weer een aantal jaar vooruit.

Benieuwd naar alle mogelijkheden Daktec heeft tot reparatie en soorten dakbedekking? Bekijk het hier.

Kosten EPDM dakbedekking

De kosten van een EPDM dakbedekking kan verschillend zijn. Dit is afhankelijk van het soort, maar ook het merk zit een prijsverschil in. Een ander belangrijke rol, hoe groot is het dak waarop de nieuwe dakbedekking komt te liggen. Op basis van deze gegevens maakt Daktec een vrijblijvende offerte voor u.

Ook is het mogelijk om van tevoren een dakinspectie plaats te laten vinden. Hieruit kunnen onze dakspecialisten offerte maken voor uw dak. Wilt u een dakinspectie aanvragen, bel dan naar 0800 0556.

Waarom Daktec

Daktec is sinds 1983 uw expert op het dak. Het merk ontstond in 2021, toen de afdeling daktechniek zich van Breman Groep Nederland afsplitste en als zelfstandig bedrijf de markt betrad. Onze experts zijn verdeeld over vier vestigingen; Drachten, Zwolle, Harderwijk en Meppel. Samen hebben wij meer dan 35 jaar ervaring in veiligheid, sedumdaken, dakrenovatie en nieuwbouw.

Daktec opereert zowel in de zakelijke- als particuliere markt, en voorziet alles van garage tot bedrijfshal met zorg van een hoogwaardig dak. Kwaliteit staat bij ons voorop. U krijgt dan ook bij Daktec altijd 10 jaar kwaliteitsgarantie op uw nieuwe of gerenoveerde dak.

Wilt u meer informatie over welke dakbedekking het beste geschikt is voor uw woning? Neem contact op met onze dakspecialisten via 0800 0556, want uw dak, is onze hoogte prioriteit!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Daktec

Met een Daktec dak heeft u gegarandeerd kwaliteit in, of eigenlijk op, uw huis of bedrijfspand. Daktec werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en de hoogste standaarden voor werk en controle. Daarom bieden wij standaard 10 jaar verzekerde dakgarantie bij nieuwe én gerenoveerde daken. Overweegt u zonnepanelen of een sedumdak? Ook hierin staat Daktec u met raad en daad bij en kunt u rekenen op een uitstekend resultaat.

Home Dakbedekking EPDM dakbedekking