Uw platte dakbedekking,
onze hoogste prioriteit

Een plat dak kan verschillende soorten dakbedekking op geplaatst worden, onder andere bitumen, PVC of EPDM. Bitumen is de meest voorkomende soort dakbedekking die gelegd wordt op het platte dak. 

Dakbedekking beschermt de woning, bedrijfspand of schuurtje tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Het zorgt ervoor dat er geen water naar binnen kan komen. De gemiddelde dakbedekking gaat 20 tot 25 jaar mee, mits het dak goed onderhouden wordt. 

Soorten dakbedekking voor platdak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking voor het platte dak. Onder andere: bitumen, PVC of EPDM. Ook een groen dak is geschikt voor een platdak. Iedere soort dakbedekking heeft zijn eigen functie. Bitumen wordt over het algemeen het meeste gebruikt bij het aanleggen van een platdak. 

PVC en EPDM kunnen in de kleur wit wordt geplaatst op het dak. De functie hiervan is dat het de koelte in het huis meer bewaard op warme zomerdagen. Bij blauwe daken blijft het regenwater tijdelijk op het dak staan. Door een vertraging wordt het water later afgevoerd door een geknepen afvoer. 

Wilt u advies over welke soort platdakbedekking het meeste geschikt is voor uw woning? Plan een dakinspectie in of bel direct naar 0800 – 0556.

Groendak door Daktec

Groene dakbedekking op platdak

De basisfunctie van elk dak is het waterdicht afdichten van een gebouw. Steeds vaker krijgen daken naast deze hoofdfunctie één of meerdere extra functies. Met een groendak of daktuin voegt u deze extra functies toe aan uw dak.

Een groendak is een nieuwe trend. Steeds meer mensen nemen namelijk een groendak. En dat is logisch, want een groendak biedt dan meerdere voordelen. De meest voor de hand liggende redenen voor het plaatsen van een groendak zijn esthetiek (‘het ziet er mooi uit’), milieuvriendelijk en een betere isolatie. Dit laatste betekent dat het in de winter beter warm blijft en in de zomer juist koel omdat de zon niet direct op het dak schijnt.

Meer informatie over een groendak? Neem contact op met onze groendak specialist via 0800 – 0556

De kosten van dakbedekking op plat dak

De kosten van het leggen van platte dakbedekking verschilt per soort. Ook het aantal m2 meter van het oppervlakte waarop het gelegd wordt heeft natuurlijk invloed op de prijs. Wilt u weten wat in indicatie kan zijn voor het vervangen van uw huidige dakbedekking? Neem dan contact op met één van onze medewerkers via 0800 – 0556 of vul ons contactformulier in.

Samenwerken met Daktec

Daktec is dé betrouwbare dakspecialist bij u in de regio! Op het gebied van platte daken is Daktec de expert. Wilt u weten wat Daktec voor u kunt betekenen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers geven het juiste advies, passend bij iedere woning. Of het nu gaat om een bitumen dak of een groendak? Daktec realiseert dit voor u!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Daktec

Met een Daktec dak heeft u gegarandeerd kwaliteit in, of eigenlijk op, uw huis of bedrijfspand. Daktec werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en de hoogste standaarden voor werk en controle. Daarom bieden wij standaard 10 jaar verzekerde dakgarantie bij nieuwe én gerenoveerde daken. Overweegt u zonnepanelen of een sedumdak? Ook hierin staat Daktec u met raad en daad bij en kunt u rekenen op een uitstekend resultaat.

Home Dakbedekking Dakbedekking platdak