Uw PVC dakbedekking,
onze hoogste prioriteit

PVC dakbedekking

Uw dak is aan vernieuwing toe, dus u kiest ervoor om een PVC Dakbedekking te laten aanbrengen. U wilt een materiaalsoort met veel voordelen, zodat u weinig omkijken heeft naar het dak en u lang plezier wilt beleven van het materiaal. Op deze pagina treft u alle informatie over PVC dakbedekking.

 

Wat is een PVC dak? 

Een PVC dakbedekking bestaat uit Poly Vinyl Chloride, een kunststofsoort. Deze soort dakbedekking wordt vaak toegepast op het platte dak of licht hellende daken. PVC is goed bestand tegen chemicaliën, maar niet tegen organische middelen zoals bitumen of polystyreen. PVC dakbedekking is thermoplastisch door de toevoeging van weekmakers (en UV-stabilisatoren). Door de soepelheid van het materiaal, kan de dakbedekking zo mee uitzetten en krimpen bij temperatuurschommelingen. Omdat het materiaal licht is (maar toch sterk!), belast deze dakbedekking de dakconstructie weinig tot niet.

Waarom PVC dakbedekking?

PVC dakbedekking is een van de lichtste dakbedekkingsmaterialen (lichter dan EPDM) en hierdoor weinig belastend voor de dakconstructie. PVC wordt in brede banen op het dak aangebracht. Deze banen worden verlijmd of (gedeeltelijk) mechanisch aan het dak bevestigd. Aan dakdoorvoeren & opstanden, worden de stukken PVC folie aan elkaar geplaatst d.m.v. hitte. De folie dient voldoende overlapping te hebben om voldoende waterdichtheid te garanderen. De naden worden met vloeibare PVC dichtgemaakt.

Eigenschappen van PVC:

  • Licht van gewicht
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren (wit is het meest populair)
  • Thermoplastisch (vervormt bij verhitting)
  • Bevat weekmakers en uv stabilisatoren
  • Verkrijgbaar in diktes van 1.2 mm en 1.5 mm
Dakafwerking health center

Soorten PVC

Witte PVC dakbedekking

Een witte dakbedekking heeft als voordeel dat het veel zonlicht reflecteert. Hierdoor daalt de oppervlaktetemperatuur van het dak en zal het in het binnen in het gebouw minder snel warm worden (in vergelijk tot bijvoorbeeld zwart EPDM). Deze temperatuurdaling leidt in de zomer tot een vermindering van de energiekosten. Het gebouw hoeft immers minder intensief gekoeld te worden. Hoeveel energie je precies kunt besparen hangt af van de reflectiewaarde van het dak. Deze reflectiewaarde is op zijn beurt weer afhankelijk van de leeftijd van de dakbedekking en de vervuiling van het dak. Een vuil dak reflecteert minder zonlicht dan een schoon dak.

Blauwe PVC dakbedekking

Ook is er de keuze om blauwe PVC dakbedekking te leggen. Blauw geeft net zoals groene dakbedekking een verkoelend effect op de omgeving. Onder het dak is het ook een stuk koeler, het zorgt voor extra comfort op warme dagen. U hoeft dan bijvoorbeeld de airconditioning niet volop gebruiken, hierbij bespaart u weer energieverbruik. De belangrijkste functie van een blauw dak is het waterhuisverhouding. Nederland is verbonden aan het water. Door de opwarming van de aarde verdampt er steeds meer water en neemt de hoeveelheid neerslag toe. Iets waar onze riolering niet op gemaakt is. Om te voorkomen dat het rioleringsnetwerk overbelast raakt en het vuile water via de toiletten omhoog komt, zijn blauwe daken de ideale oplossing. Ze zorgen voor waterberging en -buffering. Bij waterberging wordt hemelwater opgevangen en tijdelijk opgeslagen op het dak. De zogeheten retentiedaken voeren het water geleidelijk en gecontroleerd af, waardoor er geen piekafvoer ontstaat en het risico op overstromingen afneemt. Bij waterbuffering komt het hemelwater in principe helemaal niet tot afvoer. Het verdampt of wordt bij een blauwgroen dak opgenomen door de planten.

PVC dakbedekking aanbrengen

Het materiaal wordt uitgerold op het dak en wordt op maat gesneden, vervolgens gaat de dakdekker lijmen. Kunststof dakbedekking kan zowel op een plat dak als op een licht hellende dak geplaatst worden. PVC is milieuvriendelijk en een goedkoper alternatief dan bitumen.

PVC dakdekking plaatsen

PVC staat voor PolyVinylChloride en is een moderne kunststof dakbedekking. Het aanbrengen gebeurt op dezelfde manier als bitumen. Het materiaal wordt uitgerold op het dak en wordt op maat gesneden, vervolgens gaat de dakdekker lijmen. Kunststof dakbedekking kan zowel op een plat dak als op een licht hellende dak geplaatst worden. PVC is milieuvriendelijk en een goedkoper alternatief dan bitumen. Bovendien heeft PVC een lange levensduur, van zo’n 20 tot 30 jaar.

PVC repareren

Hebt u last van lekkage in uw plat dak? Het is belangrijk om een beschadiging in de kunststof zo spoedig mogelijk te repareren. Het dichten van een scheur of beschadiging is mogelijk. Hoe ouder de PVC, hoe lastiger het is om deze te repareren. Als het repareren niet lukt omdat de levensduur bijna is bereikt, kunt u het beste voor een complete dakrenovatie gaan.

Kosten PVC dakbedekking

De kosten van een EPDM dakbedekking kan verschillend zijn. Dit is afhankelijk van het soort, maar ook het merk zit een prijsverschil in. Een ander belangrijke rol, hoe groot is het dak waarop de nieuwe dakbedekking komt te liggen. Op basis van deze gegevens maakt Daktec een vrijblijvende offerte voor u.

Ook is het mogelijk om van tevoren een dakinspectie plaats te laten vinden. Hieruit kunnen onze dakspecialisten offerte maken voor uw dak. Wilt u een dakinspectie aanvragen, bel dan naar 0900 0556. Uw dak, onze hoogste prioriteit. 

Waarom Daktec

Daktec is sinds 1983 uw expert op het dak. Het merk ontstond in 2021, toen de afdeling daktechniek zich van Breman Groep Nederland afsplitste en als zelfstandig bedrijf de markt betrad. Onze experts zijn verdeeld over vier vestigingen; Drachten, Zwolle, Harderwijk en Meppel. Samen hebben wij meer dan 35 jaar ervaring in veiligheid, sedumdaken, dakrenovatie en nieuwbouw.

Daktec opereert zowel in de zakelijke- als particuliere markt, en voorziet alles van garage tot bedrijfshal met zorg van een hoogwaardig dak. Kwaliteit staat bij ons voorop. U krijgt dan ook bij Daktec altijd 10 jaar kwaliteitsgarantie op uw nieuwe of gerenoveerde dak.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Daktec

Met een Daktec dak heeft u gegarandeerd kwaliteit in, of eigenlijk op, uw huis of bedrijfspand. Daktec werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en de hoogste standaarden voor werk en controle. Daarom bieden wij standaard 10 jaar verzekerde dakgarantie bij nieuwe én gerenoveerde daken. Overweegt u zonnepanelen of een sedumdak? Ook hierin staat Daktec u met raad en daad bij en kunt u rekenen op een uitstekend resultaat.

Home Dakbedekking PVC dakbedekking