Uw stormschade,
onze hoogste prioriteit

Stormschade dak

Er is een storm geweest en u ziet dat het dak schade heeft opgelopen. Er zijn dakpannen afgewaaid, of zelfs een gedeelte van het dak. Dit moet zo snel mogelijk verholpen worden om verdere schades te voorkomen. Ons advies is daarbij, let op uw eigen veiligheid. Ga tijdens de storm niet zelf het dak op om deze te repareren, pas ook op met het lopen onder een dak met loszittende dakpannen. 

Wilt u schade melden aan ons ter reparatie? Neem dan contact op via 0800 – 0556.Onze vestiging in Meppel helpt u graag op het gebied van een reparatie van een dakpannen dak.

Stormschade aan dak laten repareren 

De stormschade kunnen wij repareren als de storm iets is gaan liggen, maar maak wel tijdig de melding aan het bedrijf dat er schade is. Ook onze veiligheid draagt hieraan mee, bij een nog te harde wind kunnen wij niet het dak op. 

De reparatie voeren wij uit door middel van nieuwe dakpannen te plaatsen. Door de dakpannen terug te plaatsen kan er geen lekkage meer ontstaan en is uw dak weer beschermd tegen de regen. Als er een grotere schade is ontstaan aan het dak, komen wij eerst graag langs voor een dakinspectie. Zo kunnen wij indiceren wat de schade  is en welke mogelijkheden er zijn tot reparatie.

Vormen van dakschade door storm 

Welke vorm van stormschade heeft u woning getroffen? Is door de harde wind een aantal dakpannen van het dak afgewaaid? Of nog erger: een heel stuk dak is er afgewaaid. Een andere mogelijkheid is dat door de storm er een lekkage is ontstaan. Dit is een veelvoorkomende schadekwestie.

Dakdekken vakwerk

Lekkage door storm

Als er dakpannen ontbreken of er is aan het platte dak een schade ontstaan, dan is er een grote kans op waterschade. Dit heeft ermee te maken dat het dak niet meer beschermd is tegen water of sneeuw. 

Meldt bij ons zo snel mogelijk de schade en wij proberen proberen deze zo snel mogelijk te verhelpen, heeft u een andere vraag over reparatie? Bekijk dan hier onze mogelijkheden.

Dakpannen van dak gewaaid

Er zijn dakpannen van het dak gewaaid door een storm of door veel wind. De dakpannen zijn daardoor op de grond gevallen en gebroken. Het is belangrijk dat de pannen zo snel mogelijk teruggeplaatst gaat worden op het dak. Dit om lekkages te voorkomen. Als deze niet teruggeplaatst worden, onderstaat er een schade binnen het huis. Namelijk vochtplekken op het plafond.

Zoekt u naar een erkend dakdekkersbedrijf die u dakpannen kan terugplaatsen? Neem dan contact op met onze vestiging Daktec Meppel via meppel@daktec.nl.  

Dakpannen los 

Het kan ook voorkomen dat door de storm de dakpannen los zijn gaan liggen. Plaats deze zeker zelf niet terug om ongelukken te voorkomen. Schakel altijd een erkend dakdekkersbedrijf in om het probleem op te lossen. 

De dakpannen kunnen teruggeplaatst worden, indien er geen scheuren in zitten of dat deze gebroken is.

Voor meer informatie neemt u contact op met Daktec Meppel via 0522 253 520.

Stormschade aan dakpannen 

De pannen zijn door de storm eraf gewaaid. Het dak ligt nu bloot voor waterschade. Het is van belang dat de dakpannen zo snel mogelijk teruggeplaatst gaan worden. Onze vestiging in Meppel kan dit voor u doen. Bij storm kunt u uw schade melden aan deze vestiging. Zij gaan dan regionaal op pad om de daken weer te herstellen en de dakpannen weer terug te plaatsen.

Stormschade aan dakgoot

Door de storm is de dakgoot beschadigd of verwaaid van de bestemde plek. Zo kan de waterdoorstroom niet meer plaatsvinden. Onze vestigingen kunnen deze werkzaamheden voor u herstellen. Ook als de dakgoot verstopt is, helpen wij u hiermee graag.

Meer informatie? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Stormschade aan dakkapel

Er is een grote storm geweest met een flinke windkracht. Daardoor is het dakleer van het dakkapel afgewaaid. Het dakkapel ligt nu open of er is alleen nog een onderlaag aanwezig. Zo krijgt u makkelijk lekkages en u wilt dat het snel verholpen is.

Het oude dakleer wat (gedeeltelijk) eraf is gewaaid of beschadigd halen wij weg en vervangen dit door een nieuwe laag aan te brengen. Zo is de reparatie opgelost en zit u er weer droog bij.

Stormschade melden? Bel ons via 0800 – 0556

Kosten stormschade aan dak laten repareren

De kosten van stormschade is verschillend? Zijn er pannen van het dak afgewaaid of is het dakleer van het dakkapel af? Vraag via 0800  – 0556 aan onze experts wat de indicatie van de kosten zullen zijn om de schade te repareren. Ook kunt u naar informatie vragen via info@daktec.nl

Stormschade dak verzekering

Als er na een storm schade is geweest aan het dak, neemt u dan ook zeker contact op met uw verzekeraar. De verzekeraar kunt u vertellen of u hiervoor verzekerd bent en voor welk bedrag. Zij kunnen u ook vertellen wat u moet doen bij de schade. Ons advies is ook dat u foto’s maakt, deze kunt u opsturen voor de verzekering. 

Stormschade laten verhelpen door Daktec

Onze experts helpen graag met de reparatie van de stormschade aan uw dak. Onze vestigingen Drachten, Meppel en Harderwijk zijn specialist op het gebied van het platte dak reparatie. De locatie in Meppel kunt u helpen met de reparatie van het hellende dak (dakpannen).

Meer informatie, bel gerust naar 0800 – 0556.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Daktec

Met een Daktec dak heeft u gegarandeerd kwaliteit in, of eigenlijk op, uw huis of bedrijfspand. Daktec werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en de hoogste standaarden voor werk en controle. Daarom bieden wij standaard 10 jaar verzekerde dakgarantie bij nieuwe én gerenoveerde daken. Overweegt u zonnepanelen of een sedumdak? Ook hierin staat Daktec u met raad en daad bij en kunt u rekenen op een uitstekend resultaat.

Home Dakreparatie Stormschade dak