Uw stormschade,
onze hoogste prioriteit

Stormschade dak Meppel

Er is een storm geweest en er is schade aan het dak ontstaan. Er zijn losse dakpannen te zien, of ze zijn er zelfs afgewaaid. Ook kan er schade zijn aan het platte dak, bijvoorbeeld van het dakkapel of een uitbouw.

Indien er schade te zien is, is het van belang dat u zo snel mogelijk contact opneemt met een erkende dakdekker. Bij Daktec Meppel kunt u uw schade melden en wij proberen het zo snel mogelijk voor u op te lossen. Neem contact op via ons contactformulier of bel direct naar 0522 – 253 520.

Vormen van dakschade door storm

Is er een lekkage ontstaan naar de storm? Of is er een gedeelte van het dak afgewaaid? Dit zijn dakschades dat een storm kan veroorzaken. Ons advies is om niet zelf het dak op te gaan om het te repareren. Schakel ten alle tijden een dakdekkersbedrijf in, die de schade kan repareren. 

Doordat het dak blootgesteld is aan de storm, kunnen we lekkages ontstaan. Dit is de meest voorkomende schade. Dit kan ontstaan nadat er dakpannen van het dak zijn gewaaid of er schade opgelopen is aan uw platte dak.

Bij Daktec Meppel zijn onze dakspecialisten in staat om zowel uw platte dak, als hellend dak te repareren. Of het dus gaat om loslatende bitumen dakbedekking of afgewaaide dakpakken, bij Daktec Meppel kunt u terecht om de schade te herstellen. 

Dakdekken vakwerk

Lekkage door storm

Een veel voorkomende schade aan het dak tijdens een storm is lekkage. Doordat het dak niet goed beschermd is, kan het water makkelijk naar binnen gaan. Meestal ontstaan er dan vochtplekken aan het plafond of in de muur. Het is van belang dat het dak snel gerepareerd moet worden, om verdere schade te voorkomen.

Een lekkage is erg vervelend en moet snel opgelost worden. Een lekkage kan veroorzaakt worden door loszittende dakpannen of beschadigd dakleer. Een storm heeft natuurlijk een flinke windkracht en heftige regenbuien. Het gevolg hiervan bij loszittende dakelementen of verouderde daken dat er een waterschade kan ontstaan.

Dakpannen van dak gewaaid

Tijdens de storm ziet u vanuit het raam dat er een aantal dakpannen van het dak zijn gewaaid. Ga vooral niet naar buiten toe, er bestaat een kans dat u een dakpan die naar beneden valt mist. Hierdoor kunnen er grote ongelukken gebeuren. Ga ook zelf het dak niet op tijdens of na de storm. Onze specialisten zijn opgeleid om het dak veilig op te kunnen gaan en de herstelwerkzaamheden voor u uit te voeren.

Als er dakpannen van het dak afgewaaid zijn, moeten deze vervangen worden. Gebroken dakpannen kunnen niet teruggeplaatst worden op het dak. Mocht u nog dakpannen op voorraad hebben kunnen wij deze gebruiken bij terugplaatsing. Anders gebruiken wij (soort)gelijke dakpannen bij de herstelreparatie.

Dakpannen los

Het kan ook voorkomen dat door de storm of door een harde windkracht de dakpannen los zijn gaan zitten op het dak. Dit kan een lekkage veroorzaken en dit wilt u voorkomen. Onze dakspecialisten kunnen de dakpannen voor u terugleggen als de storm is gaan liggen of dat het minder hard waait. Dit in verband met onze eigen veiligheid. 

Als de dakpan niet gebroken is, kunnen wij dezelfde terugplaatsen. Mocht er toch wel een breuk in zijn gekomen door de windstoten vervangen wij deze voor u.

Een afspraak maken om de losse dakpannen terug te plaatsen? Bel dan naar 0522 – 253 520 of stuurt een mail via meppel@daktec.nl

Dakpannen kapot

Dakpannen kunnen door een storm los zitten, maar ze kunnen ook gebroken zijn of zelfs van het dak afgewaaid zijn. Deze dakpannen zijn dus kapot en kunnen niet teruggeplaatst worden op het dak. Door een breuk is het dak niet meer bestemd tegen regen. Hierdoor kunnen lekkages veroorzaakt worden. Deze dakpannen moeten wij vervangen door nieuwe te plaatsen. 

Ga zelf niet het dak op om de dakpannen terug te plaatsen. Laat dit altijd doen door een erkende dakdekker. Wilt u meer informatie over hoe wij te werk gaan bij het plaatsen van nieuwe dakpannen? Neem contact op via het contactformulier.

Waar dakschade op kan treden 

Er kan schade optreden na een storm. De mogelijkheid is groot bij een beschadigd dak, dat er een lekkage kan ontstaan. Gezien het dak niet meer beschermd is de Nederlandse weersomstandigheden. De schade ontstaan dan vaak op zolder of in slaapkamers. Er ontstaan vochtplekken op het plafond. Dit is een duidelijke teken voor een waterlekkage. 

Het is belangrijk om de schade gelijk te laten inspecteren en te verhelpen. Dit om grotere schades te voorkomen. Ook is het belangrijk bij schade dat u contact opneemt met uw verzekeraar. Om te kijken of u de schade vergoed wordt. Maak ook foto’s van de schade. 

Stormschade aan dakpannen

Stormschade aan dakpannen valt al snel te herkennen: of er zijn dakpannen van het dak gewaaid, of de dakpannen zitten los op het dak. Het belangrijkste is dat de dakpannen teruggeplaatst moeten worden in verband met grotere schade aan de binnenkant van de woning. Schakel waarvoor direct een erkende dakdekker in, die de schade kan herstellen.

Benieuwd wat Daktec voor u kan betekenen? Neem contact op en wij plannen zo snel mogelijk een afspraak met u in voor de herstelwerkzaamheden.

Stormschade aan dakgoot

Tijdens een storm waait het hard, hierdoor kan het zijn dat de dakgoot beschadigd is of zelfs los is gegaan van het dak/woning. Is de dakgoot nog in goede staat en niet (erg) beschadigd kan deze teruggeplaatst worden. Anders is er de mogelijkheid om een nieuwe te plaatsen. 

Stormschade aan dakkapel

Stormschade aan het dakkapel is een nare schade. In de meeste gevallen is het dakleer losgelaten van het dak. Dit betekent dat er geen bescherming meer zit aan het dak en dat er veel water naar binnen kan lopen. Het is ook erg gevaarlijk, want als het naar beneden valt en u staat er net onder. Gebeuren er rare ongelukken.

Zodra de storm iets gaan liggen is het voor ons veilig om het dak op te gaan. Zeker omdat het dakkapel op een hoog punt van het dak is. Het dakleer zal vernieuwd worden en eventueel opnieuw geïsoleerd. 

Is er een storm geweest en u wilt een dakinspectie laten uitvoeren? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers via 0522 – 253 520 en wij plannen graag een afspraak met u in.

Kosten stormschade aan dak laten repareren in Meppel

Een indicatie van de kosten kunnen wij het beste telefonisch aan u geven. Gezien wij eerst moeten weten wat de schade is, waar u woont en welke materialen er nodig zijn om de reparatie uit te voeren. Gaat het om een dakpannen dak of gaat het om een platdak?

Een offerte opvragen voor de herstelwerkzaamheden? Vraag een dakinspectie aan, zo kunnen wij u een goede kostenoverzicht sturen over de werkzaamheden die zijn zullen verrichten. 

Stormschade laten verhelpen door Daktec Meppel

Wilt u uw stormschade laten verhelpen? Bel dan naar Daktec Meppel. Onze vestiging is gespecialiseerd op het gebied van renovatie en herstelwerkzaamheden voor zowel het platte dak als het hellende dak. Meer informatie? Neem dan direct contact op met onze experts via  0522 – 253 520 of stuur een mail naar meppel@daktec.nl

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Daktec

Met een Daktec dak heeft u gegarandeerd kwaliteit in, of eigenlijk op, uw huis of bedrijfspand. Daktec werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en de hoogste standaarden voor werk en controle. Daarom bieden wij standaard 10 jaar verzekerde dakgarantie bij nieuwe én gerenoveerde daken. Overweegt u zonnepanelen of een sedumdak? Ook hierin staat Daktec u met raad en daad bij en kunt u rekenen op een uitstekend resultaat.

Home Dakreparatie Stormschade dak Meppel