Uw bitumen dakbedekking,
onze hoogste prioriteit

Bitumen dakbedekking

Bitumen is een populair dakbedekkingsmateriaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Het wordt vaak gebruikt voor platte en licht hellende daken. Bitumen is een mengsel van organische materialen en asfalt dat wordt verwerkt tot rollen of platen. Het is gemakkelijk te installeren en biedt een betrouwbare bescherming.

Wat zijn de voordelen van Bitumen?

 • Duurzaamheid: Bitumen staat bekend om zijn lange levensduur. Het kan tientallen jaren meegaan wat resulteert in een behoorlijke kostenbesparing op lange termijn.
 • Weerbestendigheid: Daken worden vaak blootgesteld aan de elementen. Bitumendakbedekking is bestand tegen zware regen, sneeuw, hagel en extreem hoge temperaturen.
 • Waterdichtheid: Bitumendakbedekking vormt een naadloze en waterdichte laag op uw dak. Dit minimaliseert het risico op lekkages en waterschade.
 • Eenvoudige installatie: Bitumen kan snel en efficiënt worden geïnstalleerd, wat de arbeidskosten verlaagt. Dit materiaal is zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Onderhoudsgemak: Bitumen vereist minimaal onderhoud. Regelmatig reinigen en inspecteren door een specialist is meestal voldoende om de levensduur te verlengen.
 • Budgetvriendelijk en energiebesparing: Bitumen dakbedekking biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en kan worden gecombineerd met isolatiematerialen om de energie-efficiëntie van het pand te verbeteren.
plaatsen van bitumen dakbedekking

Soorten Bitumen

Daktec werkt met twee soorten bitumen, APP en SBS bitumen. De bitumen worden geleverd door verschillende leveranciers, onder andere: BMI, Soprema en Wedeflex. Bitumen dakbedekking wordt ook wel  dakleer genoemd. De voordelen van een bitumen dakbedekking zijn:

 • Waterdicht
 • De dakbedekking is ijzersterk
 • Bestand tegen chemische stoffen
 • Grote kleefkracht op diverse materialen

APP bitumen

APP (Atactisch Poly Propyleen) is een kunststof op basis van plastomeren. Wanneer dit materiaal bij bitumen worden gevoegd, krijgt het dakleer een betere weerstand tegen UV-stralen en extreme temperaturen.

De voordelen van een APP bitumen dakbedekking zijn:

 • Soepel en buigzamer. Hierdoor is het bestendig tegen verschillende temperatuurschommelingen
 • UV-bestendig
 • Heeft weinig onderhoudt nodig

SBS bitumen

SBS (Styreen Butadieen Styreen) is een type bitumen waaraan elastomeer, een rubberachtige kunststof, is toegevoegd. Door deze toevoeging is dit soort bitumen extreem elastisch en kent het een grote hechtkracht.

In SBS bitumen zit minder kunststof verwerkt waardoor het minder bestendig is tegen UV-stralen. De winterperiode is dus de beste tijd om SBS bitumen te plaatsen. Wanneer de SBS bitumen wordt afgewerkt met ballastgrind of leislag kunnen UV-stralen niet tot de bitumenlaag doordringen en is het materiaal geschikt om te plaatsen.

Naast bitumen dakbedekking zijn er meerdere materialen die geschikt zijn voor uw platte dak. Daktec werkt daarom ook met PVC, Universal POCB, EPDM, Ecoroof en groendaken.

Waarom Daktec?

Bij Daktec hebben we jarenlange ervaring in het leveren en installeren van bitumen dakbedekkingssystemen. Wij begrijpen dat ieder pand en bedrijf zijn unieke behoeften heeft. Onze deskundige teams zorgen voor nauwkeurige installatie en kwaliteitscontrole om ervoor te zorgen dat uw dak de bescherming krijgt die het verdient. We werken hierbij samen met gerenommeerde fabrikanten om hoogwaardig bitumen dakbedekkingsmateriaal te leveren dat voldoet aan de hoogste normen voor duurzaamheid en prestaties.

Of u nu een nieuw dak wilt installeren, een bestaand dak wilt renoveren of reparaties nodig heeft: Daktec is uw partner voor hoogwaardige bitumendakbedekking. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij uw dak kunnen beschermen met de kracht van bitumen.

 

Uw dak, onze hoogste prioriteit

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Home Dakbedekking Bitumen dakbedekking