Groendaken

Bij Daktec zetten we met Daktec ‘bewust groen’ vol in op groendaken. We vinden namelijk dat een groendak meer is dan ‘een tuin boven uw hoofd’.

Het aanleggen of renoveren van groendaken is voor vooruitstrevende dakdekkers niet meer weg te denken uit de dagelijkse werkzaamheden. Buiten de vele, vaak milieugerelateerde, voordelen zijn groendaken ook erg fraai om te zien. 

Op deze pagina ontdekt u de voordelen van een groendak. Wilt u dat we direct voor u starten? Met een vrijblijvende dakinspectie zoeken we voor u wat wat de mogelijkheden zijn! 

Waarom zou u voor een groendak gaan?

Een groendak vangt water op, biedt voedsel en kan verkoelend werken in de zomer. Omdat je zorgt voor meer groen in uw buurt draagt u met planten op uw dak bij aan een gezonde en prettige leefomgeving. Ontdek meer voordelen en check of uw dak geschikt is.

Bewust groen in een verstedelijkt stadsbeeld

Met een groendak kiest u voor bewust groen. Een veel genoemde reden om een groendak te plaatsen op het huis of kantoor is om meer groen te hebben in de stad. Groendaken maken het leven in een stad aangenamer. De vele insecten die op een groendak afkomen, zoals bijen en kevers, maken het leven in de stad een stuk leuker dan het alternatief van een laag zwart bitumen.

Uw huis wordt beter geïsoleerd

Een ander veel genoemde reden om een groendak op uw huis of kantoor te plaatsen is dat het de ideale aanvulling is op een bestaande dakisolatie. Zo gaat er minder energie verloren! Dit effect is het grootst in de zomer, zo kan een groendak de warmte buiten houden.

Uw huis heeft betere geluidsisolatie

Nog een ander voordeel is de dempende werking van een sedumdak. Hoe dikker de ‘substraatlaag’ des te beter de geluidsisolatie. Een grondlaag van 20cm doet het aantal decibels tot 46 dB dalen.

Gesubsidieerd vanuit de gemeente

Het aanleggen van een groendak wordt (vaak) gesubsidieerd door gemeenten. U kunt voordat u een groendak laat aanleggen gerust contact met uw gemeente opnemen om te controleren of er subsidie gegeven wordt. Soms kan het op het juiste moment investeren in een groendak u veel geld besparen. Bijvoorbeeld wanneer het subsidiepotje van de gemeente voor het jaar op is, dan kan het uit om een jaar te wachten zodat uw investering wel gesubsidieerd wordt.

Laat uw groendak aanleggen door Daktec

Overtuigd van de voordelen van een groendaken? Ontdek of uw dak geschikt is met onze vrijblijvende dakinspectie. Bij vragen kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen. Dit kan via het contactformulier, telefonisch op 0800 0556 of per mail op info@daktec.nl.

Daktec Bewustgroen groene dakbedekking groendak
Home Groendaken