Uw daklekkage,
onze hoogste prioriteit

Daklekkage

U heeft geconstateerd dat er een lekkage aan het dak is ontstaan, deze moet verholpen worden. Lekkage wordt veroorzaakt door heftige regenbuien of door een storm. Ook is er een mogelijkheid dat er schade is aan de dakbedekking, er ligt dan geen goede beschermlaag op het dak. Het water gaat dan door de schade naar binnen toe. 

Daklekkage opsporen 

Een daklekkage is vrij gemakkelijk te zien en vast te stellen. Gezien er aan de binnenkant van de woning waterschade te zien is aan de muur of het plafon. Het kan zijn dat de dakbedekking al verouderd is. De gemiddelde dakbedekking gaat tussen den 20 a 25 jaar mee. 

Onze experts kunnen de lekkage op het dak voor u opsporen en dit herstellen. Ook is er bij een dakinspectie te zien of het dak beter vervangen kan worden of dat alleen een dakreparatie nodig is.

Dakinspectie lekkage

Tijdens een eventuele dakinspectie kunnen onze experts kijken waar de lekkage te vinden is op het dak. Ook of er eventuele meerdere lekkages gaan ontstaan of die er mogelijk al zijn. Mocht dit het geval zijn, kijken wij met u naar de staat van het dak. Na de dakinspectie kunnen wij bij u aangeven wat het verstandigste is om te doen. Gezien u vast verdere schades wilt voorkomen. 

Er is een mogelijkheid om de schade te laten herstellen, of wij geven het advies voor een dakrenovatie. Bij een renovatie wordt het complete dak vernieuwd met nieuwe dakbedekking. Vraag naar de mogelijkheden en ons advies via 0800 – 0556 of vraag een dakinspectie aan.

Dakdekken vakwerk

Daklekkage repareren

Een daklekkage valt te repareren. Bij schade proberen wij zo snel mogelijk langs te komen om de schade te herstellen. De lekkage kan verholpen worden door of nieuwe dakpannen plaatsen of een nieuw stuk dakleer geplaatst over het beschadigde stuk.

Samen kijken wij graag met u naar de mogelijkheden voor het repareren van uw dakbedekking. Wilt u meer weten? U kunt ook contact opnemen via 0800 – 0556.

Daklekkage per type dak

In principe is een daklekkage hetzelfde of het nu gaat om een plat dak of een hellend dak. Er is een lekkage te zien aan het plafon of in de muur. Er zullen herstelwerkzaamheden moeten plaatsen om de lekkage te herstellen. Dit om grotere schades te voorkomen. Per daktype kunnen wij u helpen om dit te voorkomen. 

Lekkage plat dak 

In het dakleer kunnen scheurtjes zijn ontstaan in de gedurende jaren dat het op het dak ligt. Bij goed onderhoud van het dak, gaat het dakleer langer mee en zullen er minder snel lekkages ontstaan.

Een andere mogelijkheid tot lekkage is dat er een storm is geweest of lange regenbuien. Door een kleine beschadiging in het dakleer is het water naar binnen gelopen en is er een vochtplek zichtbaar geworden. Door een nieuw stuk dakbedekking te leggen of het lekkende gedeelte dak, is uw dak weer herstelt tegen waterschades.

Lekkage schuin dak

Bij een schuin of hellend dak kan ook een lekkage zichtbaar zijn geworden. Er is door een storm of harde wind buien een aantal dakpannen van het dak afgewaaid. Nu is het dak niet meer beschermd tegen regen of sneeuw. Het water kan naar binnen en er ontstaan een lekkage. 

Ga vooral niet zelf het dak op om de dakpan terug te leggen. Schakel in alle tijden een erkende dakdekker in voor het verrichten van deze werkzaamheden. Dit om ongelukken te voorkomen. Onze specialisten hebben de ervaring en materialen om veilig het dak op te kunnen. 

Onze vestiging in Meppel beschikt over de mogelijkheid om de schade aan uw hellende dak te voorzien dan nieuwe dakpannen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via 0522 253 520 of via meppel@daktec.nl

Kosten lekkage verhelpen

Wat zijn de kosten van verhelpen van een daklekkage? Dit ligt er net aan of het een hellend of plat dak betreft. U kunt het beste contact opnemen met onze vestigingen in Drachten, Meppel of Harderwijk om een indicatie op te vragen voor de door u genoemde schade. Onze specialisten kijken met u naar de mogelijkheden voor het verhelpen van de lekkage aan uw dak.

Neem gerust contact op via 0800 – 0556 of stuur een mail naar info@daktec.nl 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Daktec

Met een Daktec dak heeft u gegarandeerd kwaliteit in, of eigenlijk op, uw huis of bedrijfspand. Daktec werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en de hoogste standaarden voor werk en controle. Daarom bieden wij standaard 10 jaar verzekerde dakgarantie bij nieuwe én gerenoveerde daken. Overweegt u zonnepanelen of een sedumdak? Ook hierin staat Daktec u met raad en daad bij en kunt u rekenen op een uitstekend resultaat.

Home Dakreparatie Daklekkage