Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking: een duurzame en verantwoordelijke keuze bij bouwprojecten

In de bouwsector is het continu zoeken naar duurzaamheid, kosten efficiëntie en eenvoudige installatie en onderhoud. Kunststof dakbedekking staat bekend om zijn veelzijdigheid. In deze blog duiken we in de voordelen van kunststof dakbedekking en waarom dit een slimme keuze is voor uw bouwprojecten

Duurzaamheid

Een van de grootste voordelen van kunststof dakbedekking is zijn duurzaamheid. Materialen zoals PVC, TPO en EPDM zijn bestendig tegen extreme weersomstandigheden en vuur. Deze materialen zijn ontworpen om tot meer dan 20 jaar mee te gaan. Deze lange levensduur betekent minder snelle vervanging, wat uiteindelijk kostenbesparend werkt. Wel is het belangrijk regelmatig onderhoud te laten uitvoeren om de levensduur van het dak maximaal te verlengen.

Milieuvriendelijk

Voor bouwbedrijven die zich richten op milieuvriendelijk bouwen, is kunststof dakbedekking een goede keuze. Kunststof dak materialen brengen een goede isolatie met zich mee en zijn bestand tegen Uv-stralingen. Hierdoor blijft het materiaal lang van goede kwaliteit waardoor het minder vaak gerepareerd of vervangen hoeft te worden. Dit vermindert de hoeveelheid aan afval aanzienlijk. Ook is het materiaal volledig recyclebaar. Zo kan EPDM worden hergebruikt voor bijvoorbeeld vijvers. 

Gemakkelijke Installatie

Kunststof dakbedekkingssystemen zijn licht en ontworpen voor een snelle installatie. Dit betekent een korte installatie tijd en minder arbeidskosten. Bovendien kunnen sommige materialen overlaagd worden. 

Naast de snelheid is er ook nog een groot voordeel bij de installatie van de kunststof dakbedekking. Afhankelijk van het type materiaal zijn er verschillende bevestigingsmethoden: lijmen, mechanische bevestiging en met hete lucht (föhntechniek). Bij deze installatie hoeft dus geen open vuur gebruikt worden wat de veiligheid op de bouwplaats ten goede komt.

Onderhoudsgemak

Naast de installatie is kunststof dakbedekking ook gemakkelijk in onderhoud. Regelmatige inspecties en kleine reparaties zijn voldoende om ervoor te zorgen dat het dak zijn maximale levensduur bereikt. Maar wat houdt dit onderhoud nou precies in? Wat doet de dakdekker eigenlijk precies en hoe vaak is regelmatig? Dit hebben wij even op een rijtje gezet.

  • Regelmatige inspecties: het advies is om minimaal 1 keer per jaar, en na extreme weersomstandigheden het dak te laten inspecteren. Tijdens deze inspectie wordt er gelet op scheurvorming, blazen of andere (opkomende) beschadigingen. Wanneer nodig worden er plaatselijke reparaties uitgevoerd om grote schades te voorkomen en de levensduur van het dak te verlengen.
  • Reiniging: vuil, bladeren en andere objecten die de HWA’s kunnen blokkeren worden verwijderd.
  • Afvoeren en goten: De afvoeren en goten worden gecontroleerd op (opkomende) verstoppingen. Waar nodig worden deze verstoppingen verholpen zodat de HWA’s weer volledig functioneren.

Veelzijdigheid

Kunststof dakbedekking is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. De keuze in kleuren is een groot voordeel. Wanneer er wordt gekozen voor het plaatsen van zonnepanelen kan een witte dakbedekking ervoor zorgen dat het zonlicht gereflecteerd wordt. Dit verhoogt ook de opbrengst van de zonnepanelen.

Conclusie

De keuze voor kunststof dakbedekking biedt tal van voordelen, van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid tot gemak in installatie en onderhoud. Bent u op zoek naar een betrouwbaar, kostenefficiënt en veelzijdig dakbedekkingssysteem voor uw projecten? Dan is kunststof een zeer geschikte keuze. Wij helpen u ook graag met advies en installatie van topkwaliteit kunststof dakbedekking die aansluit bij uw specifieke projectbehoeften. Ook bieden wij onderhoudscontracten aan zodat u ook in de toekomst volledig ontzorgd wordt.

Home Nieuws Kunststof dakbedekking