Uw hellende dak,
onze hoogste prioriteit

Hellend dak

Een hellend dak wordt ook wel een schuin dak genoemd en kent vele vormen. Het is de meest gebruikt vorm bij huizen en kent ook weinig nadelen ten opzichte van platte daken. Het is vaak duurder dan platte daken, maar heeft het weer een langere levensduur. Afhankelijk van de dakbedekking van het schuine dak, gaat het minimaal 30 jaar en soms wel meer dan 100 jaar mee.

Voor het plaatsen van een hellende dakbedekking kunt u het beste bellen met onze vestiging in Meppel. Door het dak de vernieuwen of renoveren door Daktec Meppel bent u ervan verzekerd om er de komende jaren droog bij zit. U kunt contact met ons opnemen voor diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten.

plaatsen van bitumen dakbedekking

Soorten hellende daken

  • Zadeldak
  • Lessenaarsdak
  • Mansardedak
  • tentdak

De keuze voor het soort dakbedekking is afhankelijk van het type hellend dak dat u heeft.

Een zadeldak is een van de populairste dak soorten en past bij veel verschillende bouwstijlen. Een zadeldak bestaat uit twee dakvlakken en vormen een omgekeerde V-vorm. Het grootste voordeel van dit dak is dat het regenwater goed afvoert.

Een aangepast zadeldak is het schilddak. Deze bestaat uit twee trapeziumvormige dakvlakken en twee driehoekige schilden. Vanaf de jaren 30 van de vorige eeuw is dit type dak veelvuldig in gebruik genomen doordat er veel zolderruimte mee wordt gecreëerd.

Het lessenaarsdak is de meest eenvoudige dakconstructie. Er is een dakvlak, dat onder een hoek van minimaal 15 graden is aangebracht. Het heeft maar 1 dakgoot nodig, en heeft ten opzichte van een zadeldak meer ruimte, doordat er maar één schuine zijde is.

Een mansardedak – ook wel bekend als gebroken dak of Franse kap – is een zadeldak, maar dan met geknikte dakvlakken. Er is meer ruimte onder het dak te vinden dan bij een zadeldak.

Een minder gebruikte soort is het tentdak, waarbij de punten bij elkaar komen in de nok. Een kerktoren heeft bijvoorbeeld een tentdak.

Wilt u meer informatie over welk soort dak u heeft? Neem dan gerust contact met ons op.

Dakbedekking op licht hellend dak

Voor een licht hellend dak zijn verschillende mogelijkheden dakbedekking van toepassing. Zo kan er zowel bitumen al EPDM gelegd worden op een licht hellend dak. Ook is het mogelijk om een groendak te plaatsen op een licht hellend dak? Wilt u daarover meer weten, neem dan een kijkje op onze Daktec Bewust Groen pagina.

De kosten van dakbedekking op een hellend dak

De kosten van een hellend dak is erg verschillend. Dit heeft er natuurlijk mee te maken wat het aantal m2 het dak is of welk materiaal er wordt gebruikt. Laat vooraf altijd een dakinspectie uitvoeren van de huidige staat van uw dak door onze specialisten. Afhankelijk daarvan kunnen wij een passende offerte maken naar aanleiding van uw wensen.

Vragen of wilt u een offerte aanvragen? Klik dan op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Samenwerken met Daktec

Onze experts zijn verdeeld over vier vestigingen; Drachten, Zwolle, Harderwijk en Meppel. Samen hebben wij meer dan 35 jaar ervaring in veiligheid, sedumdaken, dakrenovatie en nieuwbouw. Of het nu gaat om een particulier of zakelijk, Daktec staat voor u klaar.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Daktec

Met een Daktec dak heeft u gegarandeerd kwaliteit in, of eigenlijk op, uw huis of bedrijfspand. Daktec werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en de hoogste standaarden voor werk en controle. Daarom bieden wij standaard 10 jaar verzekerde dakgarantie bij nieuwe én gerenoveerde daken. Overweegt u zonnepanelen of een sedumdak? Ook hierin staat Daktec u met raad en daad bij en kunt u rekenen op een uitstekend resultaat.

Home Dakbedekking Hellende dak