Kies voor een duurzame dakbedekking!

Dakbedekking

Welke dakbedekking soort is nu het meest duurzaam? Ons antwoord is dan gelijk: kies voor een groen dak. Een reden om een groendak op uw huis of kantoor te plaatsen is dat het de ideale aanvulling is op een bestaande dakisolatie. Zo gaat er minder energie verloren! Dit effect is het grootst in de zomer, zo kan een groendak de warmte buiten houden. 

Mocht er getwijfeld worden tussen bitumen-, PVC-, of EPDM dakbedekking, is EPDM en PVC het meest duurzaam.

Een voorbeeld van een duurzame dakbedekking. Je ziet hier een groen dak.

Milieuvriendelijke dakbedekking

De meest milieuvriendelijke dakbedekking naast groendaken is EPDM en PVC. Beide materialen worden aangebracht door een speciale föhn. Hierbij hoeft er dus, in tegenstelling tot Bitumen, geen gas gebruikt te worden. 

PVC dakbedekking heb je ook in verschillende kleuren. Elke kleur heeft een speciale werking. Zo is een witte PVC dakbedekking goed om de warmte af te storen waardoor het binnen koel(er) blijft. Blauwe PVC dakbedekking is weer goed voor de regenafvoer.

 

Duurzame dakbedekking voor platte daken

De meeste soorten platte dak dakbedekkingen gaan tussen de 20 en 25 jaar mee. Hiervoor kunnen al wel (kleine) lekkages ontstaan. Door goed onderhoud van het dak kan dit worden vernomen en gaat de dakbedekking langer mee. Ook voor renovaties van het dak kunt u dus bij ons terecht.

Wilt u meer informatie over welke duurzame dakbedekking het meeste geschikt is voor uw dak? Neem dan contact met ons op.

Mooi voorbeeld van een duurzame dakbedekking bij een bedrijfspand.

Samenwerken met Daktec

Daktec is een toonaangevende organisatie gespecialiseerd in hoogwaardige dakbedekking voor platte daken. Wij streven naar continue verbetering en zijn de betrouwbare partner voor de zakelijke markt. Met focus op kwaliteit en klantvriendelijkheid willen wij onze klanten ontzorgen.

Ook voor een dakinspectie kunt u bij ons terecht. Onze vestigingen in Drachten, Meppel en Harderwijk staan u graag te woord via 0800 – 0556. Ook kunt u een mail sturen via info@daktec.nl.

Home Dakbedekking Duurzame dakbedekking