Uw PVC dakbedekking,
onze hoogste prioriteit

PVC dakbedekking

Wat is een PVC dak? 

Een PVC dakbedekking bestaat uit Poly Vinyl Chloride, een kunststof soort. Dit soort dakbedekking wordt vaak toegepast op het platte of licht hellende daken. Door de soepelheid van het materiaal, kan de dakbedekking uitzetten en krimpen bij temperatuurschommelingen. Omdat het materiaal licht is (maar toch sterk!), belast deze dakbedekking de dakconstructie weinig tot niet.

 

Waarom PVC dakbedekking?

PVC staat al tientallen jaren bekend om zijn uitstekende prestaties en duurzaamheid. Over het algemeen wordt deze dakbedekking veel gebruikt voor commerciële en industriële toepassingen, maar het kan ook geschikt zijn voor woningen. Dit materiaal wordt vooral op platte of licht hellende daken geplaatst.

PVC wit dakbedekking

PVC dakbedekking is wit van kleur. Dit heeft als voordeel dat het zonlicht reflecteert. Hierdoor daalt de oppervlaktetemperatuur van het dak en zal het binnen in het gebouw minder snel warm worden. Deze temperatuurdaling leidt in de zomer tot een vermindering van de energiekosten. Het gebouw hoeft immers minder intensief gekoeld te worden. Daarnaast zijn er nog meer redenen om voor een PVC te kiezen:

  • Waterdicht en bestand tegen weersinvloeden: PVC-dakbedekking biedt waterdichtheid en is bestand tegen extreme weersomstandigheden, inclusief zware regenval, UV-straling en temperatuurschommelingen.
  • Duurzaam: PVC-dakbedekking gaat buitengewoon lang mee, wat resulteert in lagere kosten op lange termijn.
  • Onderhoudsarm: PVC vereist over het algemeen weinig onderhoud. Het jaarlijks inspecteren en onderhouden door een specialist is vaak genoeg om de levensduur van het materiaal aanzienlijk te verlengen tot 30 jaar.
  • Milieuvriendelijk: PVC is een van de meest recyclebare kunststoffen en draagt bij aan duurzame bouwpraktijken.
  • Eenvoudige installatie: PVC-dakbedekking kan relatief eenvoudig worden geïnstalleerd, waardoor het kosteneffectief is.
  • Veelzijdigheid: PVC-dakbedekking kan worden aangepast aan verschillende architectonische stijlen en complexe dakvormen.

PVC repareren

Heeft u last van lekkage in uw PVC dak? Het is belangrijk om een beschadiging in de kunststof zo spoedig mogelijk te repareren. Hoe ouder de PVC, hoe lastiger het is. Als het repareren niet lukt omdat de levensduur bijna is bereikt, kunt u het beste voor een complete dakrenovatie kiezen.

Waarom Daktec

Bij Daktec begrijpen we dat elk zakelijk project unieke behoeften heeft. Of het nu gaat om grote bedrijfspanden of het uitvoeren van renovatieprojecten: Daktec is dé partner die met u meedenkt.

Bij Daktec zijn we trots op onze toewijding aan service, kwaliteit en duurzaamheid. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze dakbedekkingmaterialen en onze diensten. Samen zorgen we voor een duurzaam, betrouwbaar en hoogwaardig dak voor uw project.

Uw dak, onze hoogste prioriteit

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Home Dakbedekking PVC dakbedekking