Daklekkage opsporen

Daklekkage verhelpen door Daktec

Niets is vervelender dan lekkage aan uw dak. Vocht- en schimmelplekken, een muffe geur of houtrot: dit kunnen gevolgen van lekkage aan uw dak zijn. Vermoedt u daklekkage? Daktec kan uw daklekkage opsporen en verhelpen. Zo voorkomt u verdere ongemakken en gevolgschade.

Voorkomen is beter dan genezen

Zoals met zo veel dingen: voorkomen is beter dan genezen. Schade door lekkage aan het dak is vaak lastig te herstellen. Ook kunnen deze kosten hoog oplopen. Het is dan ook verstandig om uw dak jaarlijks te laten inspecteren en te onderhouden.

Oorzaken van daklekkage

Heeft u een daklekkage niet kunnen voorkomen en heeft u vermoedens dat er schade is ontstaan aan uw dak? De oorzaak van deze lekkage kan met verschillende onderdelen van uw dak te maken hebben. Denk hierbij aan:

  • Afvoer: de meeste meldingen van lekkages van het dak liggen niet bij de dakbedekking, maar bij de afvoer. In veel gevallen is de afvoer op het dak verstopt. Hierdoor kan het (regen)water zo hoog komen te staan dat het over de randen van de dakbedekking loopt. Is de afvoer niet verstopt en blijkt het toch een lekkage te betreffen? Meestal is dan de aansluiting van de dakbedekking op de afvoerpijp los of beschadigd.
  • Lichtkoepels of lichtstraten: heeft u een daglichtkoepel of lichtstraat? Ook dit zijn plaatsen waar de dakbedekking wordt doorbroken. Door slijtage of weersinvloeden kan de aansluiting tussen het dak en de lichtkoepel/lichtstraat los of beschadigd raken.
  • Schoorstenen en doorvoeren: ook rondom schoorstenen en doorvoeren kan de aansluiting van de dakbedekking los of beschadigd raken.
  • Ontbrekende dakpan of nokvorst: heeft u een pannendak? Soms komt het voor dat de dakpannen losraken en bij hevige storm van het dak waaien. Een ontbrekende dakpan of nokvorst veroorzaakt altijd lekkage aan uw dak.
  • Beschadiging aan de dakbedekking: storm, inslag of vuurwerk kunnen zorgen voor scheuren of gaten in de dakbedekking.

Complexe daklekkages opsporen

In ons werkveld zien wij regelmatig complexe daklekkages. Scheuren en gaten zijn niet altijd met het blote oog zichtbaar. Daktec beschikt over een rookmachine waarmee lekkages opgespoord kunnen worden. Op geselecteerde plaatsen in het gebouw wordt hiermee rook in het dak geblazen. Bij een lekkage is de rook aan de buitenkant van het dak zichtbaar. Zo wordt direct duidelijk waar de lekkage zich bevindt.

Veiligheid gaat voor!

Daktec raadt u af om zelf het dak op te gaan! Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. Onze professionals zijn opgeleid om op een verantwoorde en veilige manier met deze risico’s om te gaan. Daarnaast kunnen zij direct een goede inschatting maken van de ernst van de situatie en de mogelijke oplossingen. Ga dus niet zelf aan de slag maar neem contact met ons op!

Oplossen van daklekkages

Er zijn dus veel mogelijke oorzaken van daklekkage. Schakel Daktec in voor een dakinspectie om de exacte locatie van de lekkage vast te stellen en om de lekkage op te lossen. Vermoedt u een lekkage of wilt u schade voorkomen? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag een passende offerte voor u.

Home Nieuws Daklekkage opsporen