Uw daklekkage,
onze hoogste prioriteit

Daklekkage

U heeft een lekkage ontdekt in uw woning. Vermoedelijk komt dit door het dak. Deze is verouderd of er is schade ontstaan waardoor er een lekkage kan veroorzaken. Indien u een lekkage heeft ontdekt dat is ontstaan door het dak, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een erkende dakdekker. Daktec Drachten komt graag bij u langs om de schade te repareren, zodat het dak weer hersteld is en waterdicht is.

Meer informatie? Neem dan contact op via 0512 – 571 144 of stuur een mail naar drachten@daktec.nl

Daklekkage opsporen 

Een lekkage is vaak te zien aan de binnenkant van de woning. Er is een vochtplek ontstaan aan de muur of het plafond. De lekkage is vaak ontstaan door het dak. Het dak kan verouderd zijn of het kan beschadigd zijn geraakt. Er zijn scheuren in de dak te zien waardoor de lekkage veroorzaakt wordt. 

Ook kan het zijn dat het dak verouderd en niet goed onderhouden is. De gemiddelde dakbedekking gaat 20 tot 25 jaar mee. Dit biedt echter geen garantie op dat er eerder problemen kunnen komen.

Afhankelijk van de daklekkage kijken wij of het verstandig is om alleen de lekkage te herstellen of dat het verstandig is om een dakrenovatie te doen. Meer weten over een dakrenovatie? Klik hier en ontdek de mogelijkheden!

Daklekkage verhelpen door Daktec Drachten

Dakinspectie lekkage

Tijdens een dakinspectie kunnen wij controleren waar de lekkage vandaan komt en wat de staat is van het dak. Is er een kleine en tot nu toe eenmalige lekkage of is het dak toe aan meer onderhoud en herstelwerkzaamheden. Als er grote schade is en daardoor meerdere lekkages kunnen ontstaan, geven wij het advies om een dakrenovatie te doen. Dit is uitsluitend als de kosten van de reparaties hoger worden of zijn. Ook om eventuele toekomstige lekkages te voorkomen.

Wilt u een dakinspectie aanvragen? Neem dan contact met ons op via 0512 – 571 144 of vraag direct een dakinspectie aan.

Daklekkage repareren

Of het nu gaat om een bitumen, PVC of EPDM plat dak, de lekkages worden op dezelfde manier verholpen. Eerst moeten wij erachter zien te komen waar de schade is ontstaan. Meestal valt dit snel op te zoeken. De reparatie wordt uitgevoerd door een nieuwe laag dakbedekking aan te brengen op het beschadigde dak. Door de nieuwe laag die waterdicht is, kan er geen water meer via het dak naar binnen komen. 

Bij een bitumen dak wordt de nieuwe dakbedekking gebrand op het dak, de laag smelt zich vast op de onderlaag. Met EPDM of PVC wordt de dakbedekking met een föhn aangebracht.  Dit heeft hetzelfde effect als bitumen. Het dak is dan weer waterdicht.

Lekkage plat dak

Een lekkage aan het platte dak ontstaat wanneer de dakbedekking verouderd is of er schade aan ontstaan is. Dit bijvoorbeeld door een storm. De gemiddelde dakbedekking gaat 20 tot 25 mee. Rond de 15 jaar, mits het dak goed onderhouden is, kunnen de eerste lekkages voorkomen. Plan daarom ook uw afspraak in voor het onderhoud van uw dak. Hierbij is de kans op lekkages kleiner en gaat uw dak langer mee. 

Kosten daklekkage verhelpen Drachten

Wat zijn de kosten voor het repareren van een lekkage aan uw platte dak? Dit kan erg verschillen, wij zullen eerst het volgende moeten weten; hoe groot is de schade? Waar komt de lekkage vandaan? Wat voor dakbedekking ligt er op het dak?

Hierna kunnen wij u een betere indicatie geven over de kosten van de reparatie van het dak. Wilt u meer informatie over de kosten? Dan kunt u het beste contact opnemen met ons kantoor in Drachten via 0512 – 571 144 of stuur een mail naar drachten@daktec.nl

Daklekkage laten verhelpen door Daktec Drachten

Onze dakdekkers zijn gespecialiseerd in het oplossen en herstellen van uw dak. De specialisten zijn opgeleid en beschikken over de juiste vaardigheden betreft verschillende herstelwerkzaamheden. Voor meer informatie mag u altijd contact met ons opnemen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Daktec

Met een Daktec dak heeft u gegarandeerd kwaliteit in, of eigenlijk op, uw huis of bedrijfspand. Daktec werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en de hoogste standaarden voor werk en controle. Daarom bieden wij standaard 10 jaar verzekerde dakgarantie bij nieuwe én gerenoveerde daken. Overweegt u zonnepanelen of een sedumdak? Ook hierin staat Daktec u met raad en daad bij en kunt u rekenen op een uitstekend resultaat.

Home Dakbedekking Daklekkage Drachten