Uw bitumen dakbedekking,
onze hoogste prioriteit

Bitumen dakbedekking

Voor het platte dak zijn er verschillende mogelijkheden met betrekking tot het leggen van dakbedekking. Onze specialisten geven u graag advies over welke soort dakbedekking het beste past bij uw woning, overkapping of garage. Op deze pagina vindt u informatie over bitumen dakbedekking.

 

Wat is een bitumen dak? 

Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer of roofing genoemd en wordt geplaatst op het platte dak. Bitumen is een substantie vervaardigd uit aardolie. Dit soort dakbedekking is gemaakt met gemodificeerde bitumen waardoor het duurzamer is dan andere soorten dakbedekking. Ook is bitumen dakbedekking goed bestand tegen verschillende temperatuurschommelingen.

Waarom bitumen dakbedekking?

Bitumen is een product om een dak hermetische waterdicht te maken. Dit komt door de eigenschappen van het materiaal. Bitumen lijkt een vaste stof te zijn, maar eigenlijk is bitumen een vloeistof. De dakbedekking wordt gelegd en aangehecht aan de ondergrond doormiddel van branden. Bitumen maakt uw dak waterdicht en kunt u de komende jaren genieten van een droog onderkomen.

plaatsen van bitumen dakbedekking

Soorten Bitumen

Daktec werkt met twee soorten bitumen, APP en SBS bitumen. De bitumen worden geleverd door verschillende leveranciers, onder andere: BMI, Soprema, Garantum of Wedeflex. Bitumen dakbedekking wordt ook wel de roofing of dakleer genoemd. Het is geschikt als waterdichte toplaag voor platte daken. De voordelen van een bitumendak bedekking zijn:

  • Waterdicht
  • De dakbedekking is ijzersterk
  • Bestand tegen chemische stoffen
  • Grote kleefkracht op diverse materialen

APP bitumen

APP bitumen: APP (Atactisch Poly Propyleen) is een kunststof op basis van plastomeren. Wanneer deze bij bitumen worden gevoegd, krijgt de roofing een betere weerstand tegen UV-stralen en extreme temperaturen. APP gemodificeerd bitumen is wel iets minder elastisch dan SBS. Daarom worden ze meestal gebruikt bij daken die minder kans hebben op krimpen, uitzetten of scheuren

De voordelen van een APP bitumendakbedekking zijn:

  • Soepeler en buigzamer, zodat het goed bestendig is tegen verschillende temperatuurschommelingen)
  • UV-bestendig
  • Heeft weinig onderhoudt nodig

SBS bitumen

SBS bitumen: SBS (Styreen Butadieen Styreen) is een type bitumen waaraan elastomeer, een rubberachtige kunststof, toegevoegd is. Door de toevoeging van elastomeer is deze soort bitumen uiterst elastisch geworden. De SBS bitumen kent ook een grote hechtkracht.

SBS bitumen is niet bestendig tegen een UV-stralen. Door de elastische eigenschappen is SBS bij grote temperatuurschommelingen beter bestand tegen de werking van de ondergrond. Dit verminderd de kans op lekkages.

Naast bitumen dakbedekking heeft u voor een plat dak ook de keuze uit:  PVC of EPDM dakbedekking. Het voordeel van PVC is dat er ook een witte variant verkrijgbaar is, dit zorgt ervoor dat hitte in de zomermaanden lekker buiten blijft. EPDM dakbedekking heeft als grootste voordeel dat het een levensduur heeft van meer dan 20 jaar. Voor beide soorten is er een aparte pagina waar u meer informatie vindt.

 

De mogelijkheden

Bitumen dakbedekking plaatsen

Het plaatsen van een APP bitumen dakbedekking gaat door middel van de dakrol aan de ondergrond branden. Door de hitte hecht de nieuwe bitumen aan de ondergrond vast en wordt uw dak weer waterdicht. SBS bitumen wordt door middel van een föhn gehecht aan de onderlaag. Na het plaatsen gaat uw dak, mits het dak goed onderhouden wordt, minimaal 20 jaar mee. Bij Daktec krijgt u standaard 10 jaar garantie op uw dak.

Bitumen dakbedekking vervangen

Als uw oude dakbedekking laag niet meer voldoet aan de eisen zoals waterdichtheid is het tijd om een nieuwe laag bitumen dakbedekking aan te laten leggen. Gemiddeld gaat een bitumen dakbedekking 20-25 jaar mee. De nieuwe bitumen dakbedekking kan gelegd worden over de oude laag dakbedekking. Hierdoor zal uw dak weer waterdicht worden.

Bitumen dakbedekking repareren

Heeft u een lekkage aan uw dak? Bel dan met Daktec! Daktec komt zo snel mogelijk langs om de lekkage te verhelpen. Belt u gerust naar 0800 – 0556 voor de mogelijkheden en ons advies.

Kosten

De kosten van een bitumen dakbedekking kan verschillend zijn. Dit is afhankelijk van het soort APP of SBS, maar ook het merk zit een prijsverschil in. Een ander belangrijke rol, hoe groot is het dak waarop de nieuwe dakbedekking komt te liggen. Op basis van deze gegevens maakt Daktec een vrijblijvende offerte.

Ook is het mogelijk om van te voren een dakinspectie plaats te laten vinden. Hieruit kunnen onze dakspecialisten offerte maken voor uw dak. Wilt u een dakinspectie aanvragen, bel dan naar 0900 0556. Uw dak, hoogste prioriteit.

Waarom Daktec?

Daktec is sinds 1983 uw expert op het dak. Het merk ontstond in 2021, toen de afdeling daktechniek zich van Breman Groep Nederland afsplitste en als zelfstandig bedrijf de markt betrad. Onze experts zijn verdeeld over vier vestigingen; Drachten, Zwolle, Harderwijk en Meppel. Samen hebben wij meer dan 35 jaar ervaring in veiligheid, sedumdaken, dakrenovatie en nieuwbouw.

Daktec opereert zowel in de zakelijke- als particuliere markt, en voorziet alles van garage tot bedrijfshal met zorg van een hoogwaardig dak. Kwaliteit staat bij ons voorop. U krijgt dan ook bij Daktec altijd 10 jaar kwaliteitsgarantie op uw nieuwe of gerenoveerde dak.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Daktec

Met een Daktec dak heeft u gegarandeerd kwaliteit in, of eigenlijk op, uw huis of bedrijfspand. Daktec werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en de hoogste standaarden voor werk en controle. Daarom bieden wij standaard 10 jaar verzekerde dakgarantie bij nieuwe én gerenoveerde daken. Overweegt u zonnepanelen of een sedumdak? Ook hierin staat Daktec u met raad en daad bij en kunt u rekenen op een uitstekend resultaat.

Home Dakbedekking Bitumen dakbedekking