Uw daklekkage,
onze hoogste prioriteit

Daklekkage repareren

U heeft een lekkage ontdekt en vermoedelijk komt dit door het dak. Deze is verouderd of er is schade ontstaan. Indien u een daklekkage heeft ontdekt is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een erkende dakdekker. Daktec komt graag bij u langs om de schade te repareren.

Daklekkage opsporen

De gemiddelde dakbedekking gaat 20 tot 25 jaar mee. Dit biedt echter geen garantie op vroegtijdige problemen. Een lekkage is meestal te zien aan de binnenkant van het pand. Er is een vochtplek ontstaan aan een muur of het plafond. Lekkages ontstaan vaak door het dak. Het dak kan verouderd zijn of het kan beschadigd zijn. Door een frequente dakinspectie en onderhoud kunt u voorkomen dat de schade groter wordt.

Afhankelijk van de daklekkage kijken wij of het verstandig is om alleen de lekkage te herstellen of dat wij een volledige renovatie adviseren. Meer weten over een dakrenovatie? Klik hier en ontdek de mogelijkheden!

Dakinspectie in verband met lekkage

Tijdens een dakinspectie kunnen wij controleren waar de lekkage vandaan komt en wat de staat van het dak is. Is er sprake van een kleine lekkage of is het dak toe aan onderhoud en herstelwerkzaamheden? Als er grote schade is ontstaan, geven wij het advies om een dakrenovatie te doen. Dit adviseren wij alleen wanneer de kosten van reparatie hoger zijn dan de kosten van een volledige renovatie.

Dakdekking

Daklekkage repareren

Of het nu gaat om een bitumen, PVC of EPDM plat dak: lekkages worden op dezelfde manier verholpen. Eerst moeten wij erachter komen waar de schade is ontstaan. Meestal is dit snel te achterhalen. De reparatie wordt uitgevoerd door een nieuwe laag dakbedekking aan te brengen op het beschadigde gedeelte. Door de nieuwe laag kan er geen water meer via het dak naar binnen komen.

Bij een bitumen dak wordt de nieuwe dakbedekking gebrand op het dak. De laag smelt zich vast op de onderlaag. Met EPDM of PVC wordt de dakbedekking met een föhn aangebracht.  Dit heeft hetzelfde effect als bitumen: het dak is weer waterdicht.

Daklekkage per type dak

Of het nu gaat om een plat dak of een hellend dak: een lekkage is te zien aan het plafon of de muur. Er zullen herstelwerkzaamheden aan uw dak moeten plaatsen om de lekkage te herstellen. Dit om grotere schades te voorkomen. 

Lekkage bij platte daken

Niets is vervelender als lekkage aan uw dak. Om grotere schades te voorkomen adviseren wij u frequent onderhoud te laten uitvoeren. Hierdoor is de kans op lekkages kleiner en gaat uw dak langer mee.

Lekkage op platte daken kan verschillende oorzaken hebben:

  • Afvoer: de meeste meldingen van lekkages van het dak liggen niet bij de dakbedekking, maar bij de afvoer. In veel gevallen is de afvoer op het dak verstopt. Hierdoor kan het (regen)water zo hoog komen te staan dat het over de randen van de dakbedekking loopt. Is de afvoer niet verstopt en blijkt het toch een lekkage te betreffen? Meestal is dan de aansluiting van de dakbedekking op de afvoerpijp los of beschadigd.
  • Lichtkoepels of lichtstraten: heeft u een daglichtkoepel of lichtstraat? Ook dit zijn plaatsen waar de dakbedekking wordt doorbroken. Door slijtage of weersinvloeden kan de aansluiting tussen het dak en de lichtkoepel/lichtstraat los of beschadigd raken.
  • Schoorstenen en doorvoeren: ook rondom schoorstenen en doorvoeren kan de aansluiting van de dakbedekking los of beschadigd raken.
  • Ontbrekende dakpan of nokvorst: heeft u een pannendak? Soms komt het voor dat de dakpannen losraken en bij hevige storm van het dak waaien. Een ontbrekende dakpan of nokvorst veroorzaakt altijd lekkage aan uw dak.
  • Beschadiging aan de dakbedekking: storm, inslag of vuurwerk kunnen zorgen voor scheuren of gaten in de dakbedekking.

Lekkage bij hellende daken

Bij een hellend dak is de oorzaak van lekkage in veel gevallen goed te zien: er ontbreekt een dakpan. Wij raden nu af zelf het dak op te gaan. Onze experts hebben ervaring met het op hoogte werken en nemen geen onnodige risico’s.

Onze vestiging in Meppel beschikt over de mogelijkheid om de schade aan uw hellende dak te verhelpen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via 0522 253 520 of via meppel@daktec.nl

Kosten voor het verhelpen van daklekkage

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u graag wilt weten welke kosten er verbonden zijn aan het verhelpen van een daklekkage. Per situatie kan dit erg verschillend zijn. Wij proberen daarom altijd eerst het volgende te achterhalen:

  • Hoe groot is de schade?
  • Waar komt de lekkage vandaan?
  • Wat voor dakbedekking ligt er op het dak?
  • Wat is de oppervlakte van uw dak?

Op basis van deze informatie kunnen wij beter inschatten wat de reparatie gaat kosten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Over Daktec

Daktec is een toonaangevende organisatie gespecialiseerd in hoogwaardige dakbedekking voor platte daken. Wij streven naar continue verbetering en zijn dé betrouwbare partner voor de zakelijke markt. Met focus op kwaliteit en klantvriendelijkheid willen wij onze klanten ontzorgen. Met Daktec Bewust Groen springen wij in op innovatieve, milieubewuste oplossingen zoals groene daken. Dankzij vestigingen in Drachten, Meppel, Zwolle en Harderwijk hebben wij een stevige reputatie opgebouwd in Noord-, Oost- en Midden-Nederland.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Home Dakreparatie Daklekkage