Uw daklekkage,
onze hoogste prioriteit

Daklekkage

U heeft een lekkage ontdekt en vermoedelijk komt dit door het dak. Deze is verouderd of er is schade ontstaan. Indien u een lekkage heeft ontdekt dat is ontstaan door het dak, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een erkende dakdekker. Daktec Drachten komt graag bij u langs om de schade te repareren.

Meer informatie? Neem dan contact op via 0512 – 571 144 of stuur een mail naar drachten@daktec.nl.

Daklekkage opsporen 

De gemiddelde dakbedekking gaat 20 tot 25 jaar mee. Dit biedt echter geen garantie op vroegtijdige problemen. Een lekkage is meestal te zien aan de binnenkant van het pand. Er is een vochtplek ontstaan aan een muur of het plafond. Lekkages ontstaan vaak door het dak. Het dak kan verouderd zijn of het kan beschadigd zijn. Door een frequente dakinspectie en onderhoud kunt u voorkomen dat de schade groter wordt.

Afhankelijk van de daklekkage kijken wij of het verstandig is om alleen de lekkage te herstellen of dat wij een volledige renovatie adviseren. Meer weten over een dakrenovatie? Klik hier en ontdek de mogelijkheden!

Daklekkage verhelpen door Daktec Drachten

Dakinspectie door lekkage

Tijdens een dakinspectie kunnen wij controleren waar de lekkage vandaan komt en wat de staat van het dak is. Is er sprake van een kleine lekkage of is het dak toe aan onderhoud en herstelwerkzaamheden? Als er grote schade is ontstaan, geven wij het advies om een dakrenovatie te doen. Dit adviseren wij alleen wanneer de kosten van reparatie hoger zijn dan de kosten van een volledige renovatie.

Wilt u een dakinspectie aanvragen? Neem dan contact met ons op via 0512 – 571 144 of vraag direct een dakinspectie aan.

Daklekkage repareren

Of het nu gaat om een bitumen, PVC of EPDM plat dak: lekkages worden op dezelfde manier verholpen. Eerst moeten wij erachter komen waar de schade is ontstaan. Meestal is dit snel te achterhalen. De reparatie wordt uitgevoerd door een nieuwe laag dakbedekking aan te brengen op het beschadigde gedeelte. Door de nieuwe laag kan er geen water meer via het dak naar binnen komen.

Bij een bitumen dak wordt de nieuwe dakbedekking gebrand op het dak. De laag smelt zich vast op de onderlaag. Met EPDM of PVC wordt de dakbedekking met een föhn aangebracht.  Dit heeft hetzelfde effect als bitumen: het dak is weer waterdicht.

Lekkage plat dak

Niets is vervelender als lekkage aan uw dak. De gemiddelde dakbedekking gaat 20 tot 25 mee. We zien vaak dat, wanneer het dak goed onderhouden is, na 15 jaar de eerste schademeldingen binnenkomen. Om grotere schades te voorkomen adviseren wij u frequent een dakinspectie te laten uitvoeren. Hierdoor is de kans op lekkages kleiner en gaat uw dak langer mee.

Kosten voor het verhelpen van daklekkage

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u graag wilt weten welke kosten er verbonden zijn aan het verhelpen van een daklekkage. Per situatie kan dit erg verschillend zijn. Wij proberen daarom altijd eerst het volgende te achterhalen:

  • Hoe groot is de schade?
  • Waar komt de lekkage vandaan?
  • Wat voor dakbedekking ligt er op het dak?
  • Wat is de oppervlakte van uw dak?

Op basis van deze informatie kunnen wij beter inschatten wat de reparatie gaat kosten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons kantoor in Drachten op via 0512 – 571 144 of stuur een mail naar drachten@daktec.nl.

Daktec Drachten helpt u van uw daklekkage af

Onze dakdekkers zijn gespecialiseerd in het oplossen en herstellen van uw dak. De specialisten zijn opgeleid en beschikken over de juiste vaardigheden. Voor meer informatie mag u altijd contact met ons opnemen.

Over Daktec

Daktec is een toonaangevende organisatie gespecialiseerd in hoogwaardige dakbedekking voor platte daken. Wij streven naar continue verbetering en zijn dé betrouwbare partner voor de zakelijke markt. Met focus op kwaliteit en klantvriendelijkheid willen wij onze klanten ontzorgen. Met Daktec Bewust Groen springen wij in op innovatieve, milieubewuste oplossingen zoals groene daken. Dankzij vestigingen in Drachten, Meppel, Zwolle en Harderwijk hebben wij een stevige reputatie opgebouwd in Noord-, Oost- en Midden-Nederland.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Home Dakbedekking Daklekkage Drachten