Uw duurzame dakbedekking,
onze hoogste prioriteit

Duurzame dakbedekking

Welke dakbedekking soort is nu het meest duurzaam? Ons antwoord is dan gelijk: kies voor een groen dak. Een reden om een groendak op uw huis of kantoor te plaatsen is dat het de ideale aanvulling is op een bestaande dakisolatie. Zo gaat er minder energie verloren! Dit effect is het grootst in de zomer, zo kan een groendak de warmte buiten houden. 

Mocht er getwijfeld worden tussen bitumen-, PVC-, of EPDM dakbedekking, is EPDM en PVC het meest duurzaam.

Milieuvriendelijke dakbedekking

De meest milieuvriendelijke dakbedekking naast groendaken is EPDM en PVC. Bitumen heeft namelijk een teerlaag op materiaal zitten en wordt aangebracht door middel van vuur. Door de hitte smelt de dakbedekking op de onderlaag, door middel van gas. EPDM en PVC wordt aangebracht door een speciale föhn. Hierbij hoeft er dus geen gas gebruikt worden. 

PVC dakbedekking heb je ook in verschillende kleuren. Elke kleur heeft een speciale werking. Zo is een witte PVC dakbedekking goed om de warmte af te storen en blijft het koel(er) binnen. Blauwe PVC dakbedekking is weer goed voor de regenafvoer.

Aanbrengen wit dak door Daktec

Duurzame dakbedekking voor plat dak

De meeste soorten plat dak dakbedekkingen gaan tussen de 20 en 25 jaar mee. Hiervoor kunnen al wel wellicht (kleine) lekkages geweest zijn. Dit is weer afhankelijk van het onderhoudt van het dak. Door goed onderhoud van het dak, gaat de dakbedekking langer mee en zal deze later vervangen moeten worden. Ook voor renovaties van het dak kunt u dus bij ons terecht.

De meest duurzame plat dak bedekking is PVC. PVC gaat over het algemeen langer mee, dan een bitumen dakbedekking. PVC is in meerdere kleuren beschikbaar en heeft ieders zijn eigen functie. 

Wilt u meer informatie over welke duurzame dakbedekking het meeste geschikt is voor uw dak? Of wilt u een dakinspectie aanvragen om te kijken naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 0800 – 0556

Samenwerken met Daktec

Daktec is de expert op het gebied van het verduurzamen van uw woning! Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen. Wij geven u graag het juiste advies en kijken naar de wensen die u heeft met betrekking van het verduurzamen van uw dak. 

Ook voor een dakinspectie kunt u bij ons terecht, onze vestigingen Drachten, Meppel en Harderwijk staan u graag te woord via 0800 – 0556. Ook kunt u een mail sturen via info@daktec.nl

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Daktec

Met een Daktec dak heeft u gegarandeerd kwaliteit in, of eigenlijk op, uw huis of bedrijfspand. Daktec werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en de hoogste standaarden voor werk en controle. Daarom bieden wij standaard 10 jaar verzekerde dakgarantie bij nieuwe én gerenoveerde daken. Overweegt u zonnepanelen of een sedumdak? Ook hierin staat Daktec u met raad en daad bij en kunt u rekenen op een uitstekend resultaat.

Home Dakbedekking Duurzame dakbedekking